Kenapa air terlalu penting kepada tubuh manusia?


Fakta: Tubuh akan hilang 1.7 liter air satu hari melalui proses pernafasan dan kumbuhan.

*Bayangkan jika anda cuma minum seliter sehari!!!

Kenapa air terlalu penting kepada tubuh manusia?

Otak kita mengandungi 90% air
*Lihat di sekolah, anak siapa yang selalu menjinjing botol air? Dan anak siapa yang selalunya bijak?

Otot kita 75% air
Tulang kita 22% air

Darah kita 83% air
Air menstabilkan suhu badan
Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel
Air melembabkan udara dalam paru-paru
Air meningkatkan kadar metabolisma!
Air melindungi organ-organ
Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik
Air melindungi dan melembabkan rawan

Macam mana nak kurus kalau asyik makan?

Ramai yang risau bila selera makan bertambah kerana takut nanti tak dapat nak kuruskan badan kalau asyik nak makan je..

Sebenarnya ini berlaku disebabkan beberapa perkara yang berbeza.
Pertama sekali jika anda selalu merasa LAPAR (bukan selera bertambah - ini adalah dua perkara yang berbeza) ketika berdiet HERBALIFE, maka anda patut merasa gembira kerana enjin pembakaran lemak anda sudah mula memberi kesan dan badan kita mula membakar kalori yang lebih banyak dari biasa. Apabila kita masih kurang makan untuk mengalas perut kita, maka badan akan memberikan alamat untuk kita makan dengan lebih kerap. Oleh itu, pergilah makan lagi dan ambillah hanya makanan yang boleh kita makan kerana ketika berdiet dengan HERBALIFE tidak ada pantang untuk kurang makan. Kalau kita kenyang maka metabolisma kita akan lebih meningkat dan kita boleh membakar lemak dengan lebih banyak lagi asalkan kita menjaga tahap kandungan karbohidrat didalam makanan yang kita ambil tidak melebihi dari kalori yang sepatutnya.
Namun begitu, SELERA makan anda akan meningkat jika anda bukan didalam keadaan pembakaran lemak dibadan atau apa yang dikatakan lipolysis. Ini berlaku disebabkan anda telah memakan makanan yang menyebabkan kandungan gula didalam darah anda tidak stabil (atau berlebihan) yang menyebabkan selera makan anda bertambah serta peningkatan rasa ketagihan atau craving. Periksalah apa yang anda makan sebelum itu dan pastikan makanan manakah yang mengandungi gula atau bijiran yang telah diproses yang telah anda makan. Untuk menghadapi masalah ini, pastikan anda tetap mengambil protien serta asid lemak yang cukup, dan jika anda masih merasa lapar maka pergilah makan lagi kerana  ketika berdiet dengan HERBALIFE tidak ada pantang untuk kurang makan. Apabila anda sudah memasuki semula tahap pembakaran lemak atau lipolysis tersebut, maka rasa ketagihan atau pertambahan selera makan tersebut akan hilang.
Jika anda masih tidak berjaya, maka cubalah berhenti pengambilan jenis makanan yang telah anda makan sebelum merasa lapar atau bertambah selera makanan tersebut kepada jenis-jenis makanan yang lain sehinggalah anda dapat mengawal selera makanan anda. Insyallah anda pasti dapat turunkan berat badan dengan mengamalkan HERBALIFE tanpa perlu berlapar... Cuba lah..

Testimoni

TESTIMONI 1
Pn. Nurul , Bangi

15/1/2011 : 103KG
25/4/2011 : 88KG


Sebelum saya menggunakan Herbalife berat saya mencecah 103KG. Saya mempunyai migrain yang teruk, obesiti terlampau, kemurungan, tiada keyakinan, sampai satu tahap saya rasa tidak mahu menghadiri sebarang majlis. Saya pernah mencuba berbagai2 jenis produk... Jxxxx, Rxxxx, Axxxx dan bermacam lagi. Memang akan kurus sekejap, dan kemudian akan naik semula badan untuk 2 kali ganda. Mula diperkenalkan dengan Herbalife ni oleh seorang kawan. Pada mulanya beranggapan Herbalife sama saja dengan produk yang lain. Namun usaha dan sudah tekad untuk kurus dan sihat akhirnya membuka hati saya untuk mencuba Herbalife. Setelah menggunakan herbalife dalam tempoh 5 minggu... saya telah kehilangan 8KG! Saya betul2 teruja. Sehingga kini saya tetap menggunakan Herbalife untuk meneruskan misi saya untuk kelihatan lebih langsing dan sihat. Terima kasih banyak2 buat suami saya yang sentiasa memberi sokongan yang kuat pada saya. Herbalife adalah yg produk yang terbaik pernah saya temui. Terima kasih Herbalife!








TESTIMONI 2
Izzati, Perak






Semua masalah saya selesai seperti Athma, Tekanan darah rendah, Period tidak teratur, Kenaikan berat badan setelah mengambil ubat-ubatan akibat tekanan darah rendah. Bonusnya berat badan saya turun 2kg! 
Terima kasih HERBALIFE! Terima kasih WAGASCENTER!




TESTIMONI 2
PN. SOFIA DEWI


Sebelum :58 Kg
Selepas :44 Kg
Kehilangan 14 kg

"Saya boleh makan seberapa banyak pun, berat badan saya tetap ideal."-Sofia Dewi.
Agak beberapa lama baru saya sedar saya gemuk. Sehingga saya dapati pada suatu hari, saya tidak boleh lagi memakai kesemua pakaian seragam kerana sudah ketat dan lama-kelamaan, saya mula hilang keyakinan diri dengan bentuk badan saya yang 'bulat' ini.
Saya berasal dari Kota Solo, tapi kami berpindah ke Gemolong, Sragen selepas berkahwin. Di Solo, saya mengajar di sebuah sekolah swasta. Jarak antara Gemolong-Solo adalah lebih kurang 24 km. Bolehkah anda bayangkan betapa penatnya saya membawa motorsikal setiap hari. Sebelum selesai mengajar, saya sudah mula memberi tuisyen kepada para pelajar saya
Saya memang sibuk sekali sehingga makan dan minum menjadi tidak teratur. Seringkali saya cuma makan satu kali sehari dan jarang minum air putih kerana saya tidak suka rasanya. Saya hanya inginkan makanan dan minuman yang manis. Keadaan kesihatan saya jelas kelihatan merosot. Saya sering diserang penyakit demam selsema dan sembelit. Sekejab sahaja bekerja sudah mula merasa letih. Saya kurang bersemangat untuk melakukan apa-apa jua. Saya betul-betul hilang akal! Saya enggan mendiamkan diri dan membiarkan keadaan begitu.. Saya bertekad untuk mengurangkan berat badan. Akhirnya saya mencuba produk Herbalife. Saya menuruti segala arahan yang diberi termasuk banyak minum air untuk membantu mempercepatkan penurunan berat badan. Akhirnya terbukti! Berkat dengan pengunaan produk Herbalife dan minum banyak air, dalam masa 2 hari berat badan saya menurun 1 kg. Dalam 4 hari, turun 2.5 kg. Saya juga kehilangan 6 cm daripada pinggang.. Dalam 3 bulan, jumlah berat badan menurun sebanyak 14 kg! Menakjubkan sekali bukan? Ia bagaikan mimpi untuk memiliki tubuh yang ideal. Kini saya lebih sihat dan amat aktif dalam kegiatan fizikal. semangat Saya boleh sebanyak mana yang boleh dan masih boleh mengekalkan berat badan ideal saya. Hebat sekali, kan! Herbalife benar-benar melebihi ekspektasi saya, kerana seiring dengan perubahan berat badan, hidup saya juga turut berubah. Ternyata produk-produk Herbalife memang luar biasa!

Tips daripada Sofia Dewi:
Percayalah kepada produk-produk Herbalife kerana keberkesanan sudah terbukti.
Harus berdisiplin dan serius dalam mengikuti program Herbalife.
Banyak minum air kerana ia akan mempercepatkan pengurangan berat badan.
Sabar dan lakukan kesemuanya seperti yang diarahkan.





TESTIMONI 


Pn. Suraida Shahudin
Saujana Impian, Kajang






Lihatlah testimonial lain!
Ingat, mereka bukanlah artis popular! Renungkanlah....
Dan ramai lagi yang telah berjaya melangsingkan badan mereka dengan produk yang sama.










BefAft5 BA6 BA7 BA8
BA9 BA9 BA10 BA11
BA12 BA13 BA14 Ba15
Ba16 BA17
BA20 Ba21 BA21 BA34
35 36
39 40 41 42
43 44 45 46
47 48 49 50
 52  
55 56











Jika mereka semua BOLEH, sudah tentu
anda juga BOLEH lakukannya!

Soal Jawab Berkaitan Herbalife


Soalan berkaitan menu harian dengan Herbalife


S: Boleh tak amik shake sekali dan normal meal sekali setiap hari untuk turunkan berat badan?

J: Tidak boleh. Untuk turun berat badan mesti ambil shake 2 kali sehari dan 1 normal meal.
Kalau ambil 1 shake dan 1 normal meal, maknanya ada skip 1 meal. Amalan skip waktu makan tidak bagus diamalkan.


S: Masa normal meal boleh makan nasi ke?

J: Of course boleh. Cuma, kalau nak result lebih efektif, kena kurangkan nasi. Dinasihatkan ambil makanan yang seimbang waktu normal meal. Yang penting jumlah pengambilan kalori satu hari perlu dikurangkan untuk turunkan berat badan.


S: Boleh ke ibu yang sedang menyusukan anak menggunakan Herbalife?

J: Boleh. Malah, lebih baik lagi kerana ibu mendapat bekalan nutrisi yang secukupnya untuk menyusukan bayi. Kandungan soya dalam Herbalife juga boleh membantu menambah kuantiti susu ibu. Cuma teamix tidak digalakkan untuk ibu yg sedang menyusukan anak kerana teamix mengandungi caffein. Dikhuatiri akan menyebabkan bayi susah tidur dan mungkinsenang meragam.
Ibu mengandung dan kanak-kanak juga boleh mengambil shake Herbalife.


Soalan berkaitan teamix

S: Bila waktu yang sesuai minum teamix?

J: Bila-bila masa sahaja tetapi mesti jarakkan 30 minit- 1 jam sebelum dan selepas ambil shake supaya nutrisi dalam shake tak hilang.

S: Boleh ke minum teamix waktu malam?

J: Teamix mengandungi natural caffein. Jadi pada sesiapa yang susah nak tidur dinasihatkan supaya minum teamix sebelum pukul 6 ptg. Tapi kalau macam aku ni, minum teamix pukul 9 mlm pun, pukul 11 mlm dah mengantuk.
Apa yang penting, selepas minum teamix pastikan minum 1 Liter air kosong. So kalau minum teamix waktu malam, kena minum 1 L air sebelum masuk tidur.



Soalan berkaitan pembelian produk Herbalife

S: Kenapa ada orang ambil Herbalife F1 sahaja dan ada yang ambil F1 dengan F3?

J: Sebenarnya bergantung kepada pilihan masing-masing. Ada sebab kenapa ambil F1 sahaja dan kenapa ambil F1+ F3. Sebelum keluarkan duit untuk beli Herbalife, pastikan dulu apa target anda, nak turunkan berat(kg) dulu atau nak target untuk body shape (kurangkan inci). F1 untuk turunkan berat badan. Kalau ambil F1 sahaja, kg akan hilang dengan cepat. F3 pula untuk shape dan hilangkan inci. Kalau diambil F3 bersama F1, kg akan hilang lambat sikit tapi inci akan hilang cepat. So, pastikan apa target anda dulu sebelum order Herbalife dengan distributor yang dipilih.


S: Boleh ke nak beli asing-asing produk Herbalife atau WAJIB ambil 1 set (Start-Now-Pack)?

J: Of course boleh. Tak perlu beli by set. Macam aku tulis di atas, semuanya bergantung kepada keperluan dan bajet anda. Boleh ambil satu set, F1 dan teamix, atau F1 sahaja.

Cara Turun Berat Untuk Ibu Menyusu Badan


Di sini saya akan berikan beberapa tips dan info untuk mereka yang masih lagi menyusukan anak dan dalam masa yang sana ingin menurunkan berat badan.



Q: Adakah Herbalife selamat digunakan oleh mereka yg mengandung dan juga
 menyusukan anak?


A: Ya, memang selamat, ini kerana herbalife bukan ubat tetapi adalah 
sel nutrisi yang diperlukan oleh badan kita. 
Pregnant lady ( guna untuk kesihatan diri dan anak) 
manakala Breastfeeding Mom (Guna untuk lose weight).


Info:
  • Penggunaan ‘teamix’ adalah pilihan untuk ibu yang menyusukan anak, ini kerana teamix mengandungi kafein. Tapi tiada masalah jika ingin mengambil teamix, cuma kurangkan kuantiti tea (buat ‘light’ ajer) dan replace dengan air kosong setelah minum tea. cth: 1 cup teamix, so kita kena replace dengan ambil 1 cup air kosong @ lebih selepas itu.
  • Akhir sekali seperti yang kita tahu teamix membantu dalam mempercepatkan lose weight, so setelah tidak lagi menyusukan anak, kita bole la ambil teamix seperti biasa

A) Menu Lepas Pantang (Health)
Breakfast- SHAKE
Lunch- Normal Meal
Dinner- Normal Meal

B) Menu Lose Weight
Breakfast- SHAKE
Lunch- Normal Meal
Dinner- SHAKE

**Perlu di ambil perhatian, seperti yang kita tahu kebanyakan orang ingin mendapat result dengan cepat. Herbalife memang boleh tetapi ia juga bergantung sepenuhnya kepada diri anda sendiri.

Apakah itu LEMAK?

Adakah kita betul-betul faham tentang apakah itu lemah? Dan tahukah kita jenis-jenis lemak? Benarkah lemak itu berbahaya? Dan mengapa kita patut kurangkan memakan makanan yang berlemak?

Berikut ini dicatatkan beberapa perkara asas tentang lemak yang perlu kita ketahui.


-Lemak adalah sumber kalori terbanyak.
-Makanan banyak lemak dan minyak menyebabakan kegemukan.
-Lemak dikaitkan dengan penyakit jantung koronari, kencing manis dan barah.
-Hampir kesemua makanan harian kita banyak mengandungi lemak.
-Makanan yang mengandungi lemak semulajadi adalah seperti : minyak, mentega. marjerin. minyak sapi, santan dan krim
-Makanan yang mengandungi tambahan lemak/minyak adalah seperti kuih muih, karipap, roti canai, kek, cucur pisang, bingka, keropok, nasi goreng, nasi lemak, mee goreng, ayam goreng, ikan goreng, mayonis.
-Ada beberapa jenis lemak dan semuanya tetap menggemukkan dan seterusnya boleh menjejaskan kesihatan.

Ada 2 jenis lemak asas dalam makanan iaitu:


a) Lemak Tepu


-Menjadi beku dan keras dalam suhu sejuk (peti sejuk). Sumber utama hasil haiwan dan sebahagian tumbuhan seperti santan dan minyak kelapa sawit. Pengambilan yang berlebihan dikaitkan dengan bertambah paras kolestrol dan risiko penyakit jantung koronari.


B) Lemak Tidak Tepu


-Lembut atau cair walaupun dalam suhu sejuk. Sumber utama hasil tumbuhan dan terbahagi kepada 2 jenis:
(I) Mono tidak tepu : minyak zaitun, canola
(II) Poli tidak tepu : minyak jagung, soya, bunga matahari dan majerin lembut.